Опитен геодезически екип

С експертен геодезически екип работещ на територията на цялата страна, МАП ДИЗАЙН Ви осигурява качествени геодезически услуги при трасиране, обединяване и делба на имоти, вертикално планиране, GPS измервания, както и в сферата на кадастър, регулация, инженерна и висша геодезия. Обадете се днес!

Услуги

Екипа на МАП ДИЗАЙН извършва геодезически дейности, разделяне и обединяване на имоти, вертикално проектиране, GPS измервания, както и в областта на кадастъра, регулацията, инженерна и висша геодезия.

ВЕРТИКАЛНА ПЛАНИРОВКА

Вертикална планировка
Проектите за вертикално планиране са част от инвестиционните проекти изискващи се за изграждането на сгради и съоръжения, според Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти. С проектите за вертикално планиране винаги се определят: височинното положение на улиците, сградите, алеите и другите площи и съоръжения; създаване на условия за отвеждане на дъждовните води в естествени водоприемници и канализационната мрежа.

ГЕОДЕЗИЧЕСКО ЗАСНЕМАНЕ

Геодезични измервания
В “МАП ДИЗАЙН” EООД изготвяме различни по вид геодезически измервания. За да се определи точното положение на характерни точки, които в последствие се нанасят в план, цифров модел или карта се прави геодезическо заснемане. За нуждите на предстоящо проектиране на сграда или инженерно съоръжение, се извършва подробно заснемане на прилежащите на терена ситуационни и релефни особености. В “МАП ДИЗАЙН” EООД извършваме геодезически заснемания, необходими за контрола по време на строителството на сгради и инженерни съоръжения и оформяне на изискващите се по закон протоколи за строителна линия и ниво, протоколи за достигнати конструктивни нива и контролни заснемания на фундаменти. Също извършеюваме геодезически измервания на границите на поземлени имоти и контури на сгради и съоръжения.

КАДАСТРАЛНИ КАРТИ

Кадастрални карти
Кадастралните карти е необходимо да се подържат актуални. Тази подръжка се извършва при промяна на границите на поземлени имоти и на очертанията на сгради, при създаване на нови обекти на кадастъра, както и при допълване на непълноти и поправяне на грешки. При разделяне или съединяване на поземлени имоти съответните промени е нужно да бъдат отразени в кадастралната карта.
ОБЕДИНЯВАНЕ ИЛИ ДЕЛБА НА ИМОТИ
За обединяване или делба на поземлени имоти се изработва проектна скица, съгласно образец, одобрен от Изпълнителния директор на Агенцията по кадастър. Необходимо е съгласието на всички собственици на поземления (поземлените) имот(и). При разделянето на поземлен имот е необходимо да се спазват изискванията за минимални размери на поземлен имот.
ПОПРАВЯНЕ НА НЕПЪЛНОТИ И ГРЕШКИ В КАДАСТРАЛНИТЕ КАРТИ И КАДАСТРАЛНИТЕ РЕГИСТРИ
Поправка на непълноти и грешки в кадастралните карти и кадастралните регистри Проектна скица за поправка на непълноти и грешки в кадастралните карти и кадастралните регистри се изготвя, съгласно образец, одобрен от Изпълнителния директор на Агенцията по кадастър.
НАНАСЯНЕ НА СХЕМИ НА САМОСТОЯТЕЛНИ ОБЕКТИ В КАДАСТРАЛНАТА КАРТА
Нанасяне на схеми на самостоятелни обекти в кадастралната карта
Всеки самостоятелен обект в сграда / апартамент, ателие, магазин, вътрешен гараж/ трябва да бъде нанесен в кадастраната карта. За тази цел се изготвя проектна схема за нанасяне на самостоятелния обект в кадастралната карта.
РЕГУЛАЦИЯ
Измененията на регулационни планове се извършва при:
- Изменения в уличната или дворищна регулация;
- Вклюване на нови територи към регулационния план;
- Делби и обединяване на УПИ; По реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

РЕГУЛАЦИЯ

Регулация
Измененията на регулационни планове се извършва при:
- Изменения в уличната или дворищна регулация;
- Вклюване на нови територи към регулационния план;
- Делби и обединяване на УПИ;
По реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

МАРШАЙДЕРСКИ ЗАМЕР НА ОТКРИТИ РУДНИЦИ, КАРИЕРИ И ИЗКОПНИ РАБОТИ. ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ОБЕМИ

Маршайдерски замер
В “МАП ДИЗАЙН” EООД изготвяме маркшаидерски замер и изчисляване на обеми на иззетата земна маса, при разработване на открити рудници и кариери и изкопни работи.

ТРАСИРАНЕ

Трасиране
Трасирането означава отлагането върху терена на даден план, карта или чертеж, които трябва да бъдат приложени върху местността.
ТРАСИРАНЕ НА ИМОТНИ ГРАНИЦИ
Трасиране на имотни граници
Трасирането на имотни граници представлява точно означаване на място на границите на притежавания от Вас поземлен имот, въз основа на регулационни или кадастрални данни. То би могло да е необходимо в различни случаи като:
- при изменение на границите на поземлени имоти;
- за означаване на проектната граница при делба на поземлен имот на поземлени имоти;
- при обособяване на реално определена част от поземлен имот;
- при прилагане на подробен устройствен план;
- и други;
ТРАСИРАНЕ НА СГРАДИ И ДРУГИ ИНЖЕНЕРНИ СЪОРЪЖЕНИЯ
Трасиране на сгради и на други инженерни съоръжения
Преди стартиране на строителството на една сграда или инженерно съоръжение е необходимо точно да се определи местоположението му върху терена, съгласно изготвеният инвестиционен проект. Чрез трасиране на контура на сградата от правоспособно лице - инженер геодезист се означава контура й и по този начин се дава строителна линия.
ИЗРАБОТВАНЕ НА ТРАСИРОВЪЧНИ ПЛАНОВЕ Изработване на трасировъчни планове
Изработването на трасировъчни планове е необходимо при изготвянето на част "Геодезическа" на инвестиционните проекти за изграждането на сгради и съоръжения, съгласно нормативните документи /Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти/. В трасировъчните планове се съдържат данни, необходими за трасирането на характерни точки от проектираните обекти, като важни точки от архитектурния или конструктивния проект, конструктивни оси и др.

Мап дизайн ООД

Ако имате нужда от помощ при планирането на следващия ви проект, ние сме тук, за да ви помогнем. Независимо дали се подготвяте да започнете строителството на вашия нов дом или по-голям обект, ние сме правилната дестинация за вас. Персоналът ни е сертифициран за извършване на дейности по кадастър и инженерно инвестиционно проектиране

За контакти

Може да ни намерите в гр.Перник, но работим на територията на цяла България.